Saturday, March 2, 2013

Kultusfilm "Das Boot - ühe allveelaeva lugu" Lennusadamas



14. märtsil kell 18:00 on kevadhooaja Allveekino programmis 6 Oscarile nomineeritud legendaarne saksa 1981. aasta ajalooline sõjafilm „Das Boot“
Režissöör: Wolfgang Petersen
Riik: Lääne-Saksamaa
Aasta: 1981
Kestus: 3 h 29 min
Keel: saksa, inglise
Subtiitrid: inglise


„Das Boot“ on üks mõjusama atmosfääriga filme, mis kunagi kinolinale jõudnud, on kirjas Lennusadama uudiskirjas.
Ja mida minagi siis ANNO 1790 eessönas seeriafilmidest ytlesin! Koguni kultusfilm, tuleb välja. Aga kindlasti yks söjavastasemaid (söja möttetust avav) filme, mis kunagi on tehtud. Ja närvesöövalt pönev.
Uudiskirjast:
Saksa allveelaeva U96 lugu avaneb teise maailmasõja keerises vaatajaile äärmise detailitäpsusega. Allveelaeva meeskond asub missioonile, et anda oma panus Inglise laevastiku hävitamiseks. Kui missioon ebaõnnestub ja allveelaev pommitamises viga saab, jääb meeskond koos laevaga merepõhja lõksu. Alguse saab pinev ja klaustrofoobiline sündmuste ahel.

Lennusadama muuseumist veel:

Seanss allveekinos maksab ainult 4 Eurot, aga kogu Lennusadam (millest mul on plaanis kirjutada teises blogis) on nii pönev koht, et terve päev läheks juba seal ära. Vöin julgelt öelda, et yks kaasaegsemaid ja paremaid muuseume maailmas. Väga lastesöbralik, aga kuna see film lastele ei sobi, tuleb seekord väiksemad koju jätta.
Soovitan soojalt ka söömiseks aega vötta, kohvik Maru (T-P 11-19) yllatas hea menyy ja meeldiva teenindusega. Eestimaine kalavalik, oma söir, Kihnu leib jms. Mina söin pearoaks ahjupotis hautatud räimi koorekastme, kartuli ja aiarohelisega, mmmm. Lastemenyygi pole junk-food, nagu millegipärast enamasti lastele pakutakse. Ja hinnad on möistlikud, nii et sööma tasub muidu kah minna.

Filmi kohta huvitavat lisalugemist: http://www.unsungfilms.com/7428/das-boot/

Teadmiseks, et Lennusadamas on tulekul veel yks filminäitamine:

12. aprillil kell 19:00 Enigma
Režissöör: Michael Apted
Riik: Inglismaa
Aasta: 2001
Kestus: 1 h 59 min
Keel: inglise
Samuti nähtud ja vöin soovitada.

No comments:

Post a Comment