Wednesday, February 18, 2009

Head in the Clouds (2004)


Osades:
Charlize Theron -
Gilda Bessé
Penélope Cruz - Mia
Stuart Townsend - Guy Malyon

See on film, mille vaatamiseks ma soovitust ei anna, eriti filmigurmaanile. Aga Penelope Cruz'i austaja vöiks silma peale visata, ei pea pettuma. Paraku kogu film on ilma särata.
Ma sain sellest kohe aru, aga kuna olin liiga väsinud, et ennast ymber lylitada, jäin löpuni vaatama. Ja muidugi Penelope Cruz stiilselt 40-ndate kaunites kleitidess tangot tantsimas; yleyldse vabameelne möttelaad esimestest kaadritest alates - huvitav kuidas sellest loost löpus välja tullakse?

Tundus nagu inimhinge uurimiseks ettevöetud draama olevat, mida oli miksitud peategelase (Guy) sisemonoloogidega. Edasi aga näis lugu pööravat söjadraamaks - löpuks ei olnud ei see ega teine.
Moraal vist oli ka - armastus on köikevöitev, isegi kui selles on rohkem komponente, kui kaks - aga see jäi kuidagi...väheveenvaks, sest isamaa-armastus (Mia), syytunne sötta minemata jätmise pärast; ja siis jälle syytunne sötta minnes armastuse mahajätmise pärast (Guy) jms välised möjurid olid tegelikult sassis sisemiste liinidega. Ka Gilda "ymberpööramine" oli kuidagi uskumatu.
Parima rolli tegi muidugi Penelope, see oli kyll usutav ja särav esitus.

Kus ma varem olin teda näinud: Kogu töde minu emast oli hea; veel midagi? igatahes ei yhtegi pettumust; Vicky Christina Barcelona on veel vaatamata, aga see on kindlasti plaanis juba Woody Allen'i pärast. Ja heade kuulduste pöhjal.
See selleks ja film filmiks, aga lubasin kirjutada ju ainult seosega asju .
Olgu, siin on yks:




Kuidagi sarnased pildid...?


Esimene pilt vasakul: tants köneolevast filmist;

teine pilt Fridast. Kirjutasin filmist Frida loo Mitu vöimsat naist - oli ju see tippklassi film.

Näiliselt ei ole piltidel meeleolu ja olukorra vahe suur, aga tegelikult on filmi tasemete vahe mäekörgune, muidugi Frida kasuks.



PS. Teisest seosest kirjutan lauapealsesse päevikusse.






No comments:

Post a Comment