Wednesday, February 6, 2008

Scorsese' aasta

Ajaliselt järgmine lugu on siin:

27.veebruar 2007



Eesti Postimees:
Tänu pühapäeva ööl vastu esmaspäeva toimunud 79. Oscarite jagamisele jääb eelmine aasta tõenäoliselt meelde Scorsese aastana. Vanameistri film "Kahe tule vahel" võitis nii parima režissööri kui ka parima filmi auhinna. Üllatuslikult pole nüüdisaegse Hollywoodi lavastajate eliiti kuuluv Scorsese oma 40-aastase karjääri jooksul kumbagi kuldmehikest varem koju saanud viia.Nüüd tehti seda aga igati kohaselt piduliku žestiga – parima režissööri Oscari, millele Scorsese on varem edutult kandideerinud viiel korral, andsid üle Scorsese samavõrra kuldsed kolleegid George Lucas, Francis Ford Coppola ja Steven Spielberg.
.
* mötlesin, et lisan selle teate ilusaks löpuks The Departed (Kahe tule vahel) - nyyd siis tean, kuidas eesti keeles film on ristitud) teema alla, aga kui ikka uudis, siis olgu värske uudis...
** Oscar-gala oli yks positiivsemaid asju, mida nii hektilise päeva - nagu eilne seda mulle oli - löpuks vaadata.
Kui Scorsese välja hyyti, tuli ta - väiksekasvuline, käbedate liigutustega vana - kiiresti lavale, nagu yllatunult omi musti puhmaskulme kergitades. Ta oli töesti lyhike mees seistes seal Spielbergi ja teiste koryfeede vahel...Saal aplodeeris, ei rahunenud enne, kui Scorsese kiire rezhisööriliigutusega korraks käe töstis. Tänan, tänan, tänan....Ei mingit pikka tänukönet, vaid vembumehe näoga pillatud nali: "Kontrollige palun ymbrikku, ega midagi valesti ei ole?!"
Töepoolest, nii palju kordi nominendina saalis istutud ja ei yhtegi Oscarit.
Nyyd siis löpuks...aga ei olnud eksitus, sellist aplausi polnud sellel öhtul veel olnud...

No comments:

Post a Comment